Punts de llibre, marcapáginas, señaladores, marque page, signets, boekenlegger, lesezeichen, segnalibro, segnalibri, bookmark ...

diumenge, 23 d’octubre del 2011

LA MARGARINA THEA

Encetam una nova etapa del blog dels punts de llibre a la qual ens centrarem molt més en tots aquells punts de llibre antics que ens vagin arribant (entenem antics anteriors a 1970, és a dir, que tenguin més de 40 anys d'antiguitat). Això no vol dir que no ens seguirem ocupant de les novetats que apareguin a Mallorca però ja no serà la prioritat.
El primer dels nostres punts és aquest de la marca de margarina Thea, que va ser la primera marca de margarina fabricada a Àustria, introduïda el 1923. Va ser fabricat fins l'esclat de la Segona Guerra Mundial, i la producció es va reprendre després de la guerra. En aquest moment encara es pot trobar al mercat i tenen una pàgina web molt interessant amb imatges de la seva publicitat antiga.
El punt és força maco, ple de senzillesa, a sobre d'un fons blau i destaca la marca, la qual sobresurt amb la seva imatge corporativa, per sobre del rectangle que és la forma clàssica dels punts. Després tot un seguit de tipografies donen, de forma breu, el missatge publicitari d'aquest punt austríac dels anys 50.