Punts de llibre, marcapáginas, señaladores, marque page, signets, boekenlegger, lesezeichen, segnalibro, segnalibri, bookmark ...

dijous, 5 d’abril del 2012

Velhagen und Klasings Monatshefte

Velhagen & Klasing era una editorial alemanya amb seu a Leipzig. Va aconseguir una gran força a partir de 1875 amb les monografies il·lustrades. Un bon representant va ser Jungle Kunst que a partir de 1895, va començar a emetre les populars monografies sobre artistes individuals del segell Velhagen & Klasing sota el titol de la sèrie "Künstler-monographien". Ell personalment va escriure dotze volum, alguns dels quals van ser traduïts a l'anglès per l'encàrrec de Campbell Dodgson del Departament de Dibuixos i Estampes del Museu Britànic. Des de 1886, va publicar la revista Velhagen und Klasings Monatshefte que és la publicitat del punt de llibre.
Aquest és una delicada imatge que configura el que a molts dibuixos alemanys de l'època es va anomenar l'art de les línees, causen un efecte tranquil i unitari, però que interiorment és molt ric. Malauradament no em pugut identificar la signatura B L. El podem datar entre 1890 i 1905.

1 comentari:

VFCollector ha dit...

Me encantan los marcapáginas con ilustraciones art nouveau!!