Punts de llibre, marcapáginas, señaladores, marque page, signets, boekenlegger, lesezeichen, segnalibro, segnalibri, bookmark ...

dimarts, 15 de febrer del 2011

Defensa dels animals

És imprescindible humanitzar el tracte que es dóna als animals, s’ha d’aconseguir una relació més equilibrada i harmoniosa. Partint de la idea que els animals no són esser inanimats amb els quals es pot fer qualsevol cosa. S’ha d’instaurar la idea de respecte per sobre de la que en molts casos es té de possessió o propietat.
Els animals encara que es poden explicar són subjectes amb necessitats tals com viure, ser lliures , no esser torturats i gaudir de la seva integritat física. Per això la fita a aconseguir seria la defensa i protecció dels animals que impedeixin l’explotació abusiva i cruel, el maltractament o el patiment.
De la mateixa manera aquestes actuacions es poden extrapolar a tota la naturalesa i el respecte que mereix de la nostra part, tenint en compte la relació que els animals tenen amb el món natural i la fragilitat que demostren hem de tenir cura de no fer malbé un ecosistema que si es trenca dur irremissiblement a la desaparició d’espècies.
Podem veure dos punts de l’Ajuntament de Palma, Consell de Mallorca i Govern Balear juntament amb la Plataforma Balear en Defensa dels Animals BALDEA que intenten conscienciar de l’abandonament dels animals domèstics. També presentam altres dos punts un de l’associació WWF i altre de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat del Govern de les Illes Balears en defensa de les actuacions a favor del clima i de les espècies animals que d’això en depenen.