Punts de llibre, marcapáginas, señaladores, marque page, signets, boekenlegger, lesezeichen, segnalibro, segnalibri, bookmark ...

dimarts, 15 de febrer del 2011

La Sibil·la

El 16 de novembre de 2010 va ser una data molt important per la cultura de Mallorca quan la UNESCO mitjançant el seu Comitè Intergovernamental per la _Salvaguarda va decidir declarar el cant de la Sibil·la com a patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat, en la seva reunió a Nairobi (Kenya).
Hauríem de recordar que a Mallorca cada 24 de desembre es canta el cant de la Sibil·la a la majoria d'esglésies mallorquines canten les matines de la nit de Nadal per commemorar el naixement de Jesús. Un dels moments més esperats és el cant de la Sibil·la, d'origen medieval, que amb versos profètics anuncia la fi del món. La tradició sibil·lina es remunta als temps de la conquesta de Mallorca, esdevinguda el 1229. A Ciutat de Mallorca es va suprimir dues vegades, però es va reinstaurar definitivament el 1692. D'aleshores ençà la Sibil·la s'ha mantingut viva la Nit de Nadal a la Seu de Ciutat i a les esglésies dels pobles mallorquins.
Aquí tenim un recull de tres punts de llibre que fan referència al cant un editat pel Consell de Mallorca per celebrar la declaració els altres dos editats per la Associació Cultural de Sa Taronja d'Andratx que l’any 2009 (punt més petit) i el 2010 ha celebrat un espectacle del cant de la Sibil·la.